ЗА МОДУЛА

Модул “Дигитално предприемачество в строителството“ е първата по рода си бизнес симулация за тестване на идеи в експериментална среда, която среща амбициозни млади хора от строителната и IT индустрията.

Ако имаш бизнес идея и искаш да реализираш свой проект, Модул „Дигитално предприемачество в строителството“ ще ти помогне, като те срещне с правилните хора, с които ще решите проблеми в строителния сектор и ще повишите степента на дигитализация на процесите.

Модулът ти дава възможност да се срещнеш с опитни експерти от двете направления, които ще споделят с теб стъпките за успешно начало. Те ще следят развитието на проекта и ще ти дават насоки. В края на обучението ще разполагаш със завършен проект и екип, с който можеш да го осъществиш.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ:

Десет срещи в рамките на 2 месеца – веднъж седмично, в делничен ден. Всяка от тях е с времетраене до 3 часа и начален час 18:30 часа.

ЗАЩО ДА УЧАСТВАШ?

  • Ще бъдеш част от екип от проактивни млади професионалисти, които имат идеи и искат да развият собствен бизнес, решаващ проблеми в строителния сектор или повишаващ степента на дигитализация на процеса;
  • Ще преминеш през бизнес симулации, чрез които ще придобиеш hands-on опит за тестване на идеите ти в експериментална среда;
  • Ще получиш обратна връзка и съвети от опитни специалисти;
  • Ще се срещнеш със собственици на млади строителни и IT компании, успели да ги развият от фаза нула до растеж;
  • Ще научиш повече за най-новите тенденции за анализ на бизнес идеи, чрез които ще провериш потенциала на идеята си и ще получиш препоръки за подобряването й;
  • Ще разглеждаме заедно пазарните възможности за бизнес в строителната индустрия в контекста на свързани индустрии като: Property Management, Retail, IT, Real Estate, Manufacturing, G&A и др.;
  • Ще осигурим основата за постигане на непрекъснато обновяване на една бъдеща компания чрез споделеното know-how за оценка на идеи;
  • Ще получиш готов бизнес план изготвен на професионално ниво от самия теб.

УЧАСТНИЦИ

Модулът е подходящ за проактивни хора с идеи, които искат да променят настоящите подходи или да налагат тенденции в сферата на архитектурата, строителството и IT индустрията.

ЛЕКТОР – СИЛВИЯ ПАВЛОВА

Близо 4 години Силвия Павлова MBA CMC Assoc CIPD е старт-ъп ментор на компании, основани от MBA във Великобритания и опериращи в държави като ОАЕ, Гърция, Великобритания. Самата тя е предприемач. Компанията й предоставя услуги в областта на старт-ъп менторинга. Затова и винаги говори от 1-во лице за най-честите предизвикателства пред старт-ъпите, особено в най-критичния период от развитието им: от идеята до фазата на растежа, където „смъртността” на компаниите е най-висока. Като ментор Силвия е изваждала от кома бизнеси, които собствениците са считали за безизходни. Тя е завършила една от най-престижните MBA програми в света. Международно сертифициран управленски консултант (CMC) по Бизнес развитие и оперативно управление на компании. Силвия има 8 години опит (2007 – 2015) като вътрешен консултант в един от големите строителни холдинги в България и има обширен поглед върху индустрии, пряко свързани със строителната като: Property Management, Retail, Real Estate, производство на строителни компоненти, строителна механизация. Вече 3 години Силвия е част от преподавателския екип на програма

Advisory Board

Партньори на Модул Предприемачество

Основен партньор

Автор на Модул Предприемачество

Лектор и Старт-ап ментор

Партньори

ПРОГРАМА:

Десет срещи – 11 бизнес симулации (5 + 1 реални казуса), през които ще разбереш как да анализираш конкуретните и клиентите си.
Също така ще научиш как да управляваш всички заинтересовани от успеха ти страни.
Освен това и как да подобряваш не само продукта си, но и цялостното си стойностно предложение и още много …

Стъпките, през който ще преминете

1. Кои са вашите клиенти?


Ще установите нуждите на потенциалните ви клиенти; ще изследвате проблемите и евентуалните ползи, които биха имали от вашия продукт.

2. Наистина ли има проблем?

Тук ще излезете от зоната си на комфорт и ще валидирате идеята си за първи път. За да валидирате идеята си, ще установите директен контакт с потенциалните си клиенти.

3. Какво е вашето решение на техния проблем?

Развийте своето решение, като започнете от най-големите нужди на клиента. След това обединете нуждите и решението в едно цялостно стойностно предложение.

4. … и отново валидиране

Може ли вашето решение да разреши проблема? Тук ще изградите първи прототип и отново ще тествате.

5. Какъв е Бизнес моделът?

Тук ще създадете вашия бизнес модел. Как ще доставяте, създавате и давате стойност на клиентите?

6. А конкурентите?

Не се страхувайте от конкурентите, стига да знаете кои са те.

Сравнете себе си с конкурентите си и намерете своя нишов пазар.

7. И все пак какъв е размерът на пазара и заслужава ли си?

Колко голяма е целевата ви група и колко клиенти планирате да достигнете?

Изградете мащабна бизнес идея и знайте ключовите си показатели. Изчислете дали

цената на придобиване на нови клиенти е по-малка от приходите, които

клиентите генерират.

8. Какви са финансовите параметри на бизнеса?

Покажете цифрите, които стоят зад вашата бизнес идея. Ще изчислите кога достигате нулата и бизнесът ви ще започне да реализира печалба.

9. Инвестиционна готовност за проверка

Вие сте почти готови! Тук ще получите окончателна обратна връзка от нашите експерти.

Вече сте готови да стартирате бизнеса си! 

Таксата за участие в проекта е 480 лв. с ДДС и може да бъде заплатена на една или две вноски.