За Модула

Модул Предприемачество е среда за амбициозни хора с цели и план за бъдещето. Имаш идея в сферата на архитектурата и строителството – ела и разбери как да я осъществиш!

Модул Предприемачество е насочен и корпоративно. Вашите служители генерират множество идеи за подобрение и бъдещето на компанията не им е безразлично – покажете им, че се вслушвате в тях!

Близо 4 години Силвия Павлова MBA CMC Assoc CIPD е старт-ъп ментор на компании, основани от MBA във Великобритания и опериращи в държави като ОАЕ, Гърция, Великобритания. Самата тя е предприемач. Компанията й предоставя услуги в областта на старт-ъп менторинга. Затова и винаги говори от 1-во лице за най-честите предизвикателства пред старт-ъпите, особено в най-критичния период от развитието им: от идеята до фазата на растежа, където „смъртността” на компаниите е най-висока. Като ментор Силвия е изваждала от кома бизнеси, които собствениците са считали за безизходни. Тя е завършила една от най-престижните MBA програми в света. Международно сертифициран управленски консултант (CMC) по Бизнес развитие и оперативно управление на компании. Силвия има 8 години опит (2007 – 2015) като вътрешен консултант в един от големите строителни холдинги в България и има обширен поглед върху индустрии, пряко свързани със строителната като: Property Management, Retail, Real Estate, производство на строителни компоненти, строителна механизация. Вече 3 години Силвия е част от преподавателския екип на програма „Управление в строителството” в УАСГ. От 2016 г. тя преподава и Предприемачество в IT индустрията. На тази база Силвия има изключително практичен поглед върху потенциала за развитие на строителната индустрия съвместно с IT индустрията.

Модул Предприемачество

Активни сте и имате идея, искате да работите за себе си и да развивате собствен бизнес в сферата на архитектурата и строителството. Имате компания и искате да повишите мотивацията на служителите Ви и да чуете идеите им.
Модул Предприемачество ще Ви покаже правилния път, точните стъпки и ще ви насочи към реализация на Вашата идея.

Защо да участвате?

 • Екип от проактивни млади професионалисти, които имат идеи и искат да развият собствен бизнес в строителния сектор;
 • Обучение чрез бизнес симулации, чрез които ще придобиете hands-on опит за тестване на идеите ви в експериментална среда;
 • Срещи със собственици на млади строителни компании, успели да развият компаниите си от фаза 0 до фазата на растеж;
 • Най-новите тенденции за анализ на бизнес идеи, чрез които ще проверите потенциала на идеята си и ще получите препоръки за подобряването й;
 • Ще разглеждаме заедно пазарните възможности за бизнес в строителната индустрия в контекста на свързани индустрии като: Property Management, Retail, IT, Real Estate, Manufacturing, G&A и др.
 • Ако имате компания – тя не само ще оползотвори ценния ресурс от ежедневно генерирани идеи, но и ще повишите мотивацията на хората, които работят за Вас и за които бъдещето на компанията не им е безразлично. Най-добрият начин да задържите служители, като им покажете, че се вслушвате в идеите им;
 • Въвеждайки инструментариума за оценка на идеи, осигурявате основата за постигане на непрекъснато обновяване в компанията Ви, за да бъдете винаги на гребена на вълната, без значение как се променя средата.

Цели:

В края на Модул Предприемачество ще сте наясно кои са предизвикателствата пред Вашата идея за бизнес:

 • Кои са потенциалните Ви клиенти и конкуренти;
 • Към какви партньорства да се насочиш;
 • Как да ескалираш бизнеса си от идеен етап към етапа на растежа;
 • Ако имате компания – Вашите служители ще са готови да развиват идеите си с цел израстване на бизнеса Ви.

Продължителност:

10 срещи в продължение на 2 месеца. Всяка среща е с максимална продължителност 3 часа и начален час 18:30 h.

Участници:

Модулът е подходящ за млади, проактивни хора с идеи, които искат да реализират в сферата на архитектурата и строителството.